Når man arbejder med en whisky af så høj kvalitet som Mosgaard Økologisk Single Malt fra Sydfyn, fortjener den at blive brugt til noget særligt. Denne Mosgaard whisky, er lavet på økologisk dansk byg og lagret med omhu i Oloroso Sherry Casks. Det byder på en blødhed, sødme og frugtighed, der er helt unik for denne fynske perle. Vi har derfor sammensat en række eksklusive drinks, der fremhæver og komplementerer de raffinerede smagsnuancer i denne enestående single malt. Disse cocktails er ikke blot drinks; de er en oplevelse for sanserne, skabt til at blive nydt i godt selskab.
-
Classic Old Fashioned
- 5 cl Mosgaard Single Malt Whisky
- 1 sukkerknald
- Et par dråber Angostura bitter
- Appelsinskal til pynt
- Muddle sukker og bitter, tilsæt whisky og is, rør godt rundt.
-
Whisky Sour
- 5 cl Mosgaard Single Malt Whisky
- 2,5 cl friskpresset citronsaft
- 2 cl sukkerlage
- Æggehvide (valgfrit)
- Ryst alle ingredienserne uden is først (hvis du bruger æggehvide), tilsæt derefter is og ryst igen.
-
Manhattan
- 5 cl Mosgaard Single Malt Whisky
- 2 cl sød vermouth
- Et par dråber Angostura bitter
- Cocktailbær til pynt
- Rør ingredienserne med is og si over i et afkølet glas.
-
Whisky Collins
- 5 cl Mosgaard Single Malt Whisky
- 2,5 cl friskpresset citronsaft
- 1,5 cl sukkerlage
- Top op med danskvand
- Serveres over is i et højt glas og pynt med en citronskive.
-
Rob Roy
- 5 cl Mosgaard Single Malt Whisky
- 2 cl sød vermouth
- Et par dråber Angostura bitter
- Cocktailbær til pynt
- Rør ingredienserne med is og si over i et afkølet glas.
-
Mint Julep
- 5 cl Mosgaard Single Malt Whisky
- Friske mynteblade
- 2 cl sukkerlage
- Knust is
- Muddle mynte og sukkerlage i et glas, tilsæt whisky og knust is, og rør godt.
-
Godfather
- 4 cl Mosgaard Single Malt Whisky
- 2 cl Amaretto
- Serveres over is i et lowball-glas, pynt med en appelsinskive.
-
Blood and Sand
- 2,5 cl Mosgaard Single Malt Whisky
- 2,5 cl sød vermouth
- 2,5 cl kirsebærlikør
- 2,5 cl friskpresset appelsinsaft
- Ryst alle ingredienserne med is og si over i et afkølet glas.
-
Penicillin
- 5 cl Mosgaard Single Malt Whisky
- 1,5 cl friskpresset citronsaft
- 1,5 cl honning-ingefærlage
- Ryst ingredienserne med is og si over is i et lowball-glas.
-
Rusty Nail
- 5 cl Mosgaard Single Malt Whisky
- 2 cl Drambuie
- Serveres over is i et lowball-glas og pynt med en citron twist.
Disse cocktails vil alle fremhæve Mosgaards unikke karakteristika som den sødme og frugtnoter, der er karakteristisk for denne fynske single malt whisky.