Ardnahoe Inaugural Release er den første officielle single malt whisky fra Ardnahoe Distillery på Islay. Den byder på en klassisk røgfyldt Islay-smag med noter af tørv, havsalt og subtile frugttoner. Denne whisky markerer destilleriets debut og hylder Islays rige whiskytradition.
Frigives fra Diageo d. 26 sept. 2024 Men forud bestil gerne evt ønskede flasker. Lagavulin 12 år Special Release 2024 er en kraftfuld Islay whisky med intense røgnoter, tørv og en saltet, maritim karakter. Denne udgave byder på en kompleks balance mellem krydret varme, sødmefuld malt og en lang, røget finish, der fremhæver Lagavulins ikoniske stil.
En delikat, cremet dram med noter af hindbær, karamelliseret smør og langvarig tørverøg.
Fantastisk duft af skorstenssod, saltvand og drivtømmer, det fortsætter smagen, som også byder på mineralske noter af saltede citroner, oliven, smør, og passionsfrugt.
Smags og Duftnoter fra Mesteren Him Self: NÆSE: Glødende egetræskviste, brændt lakrids og honningkage, med vild lyng, ingefær, karamel og appelsinskal. SMAG : Mørk chokolade, crème brûlée, ristede mandler, kanel, sprød karamel, anis og røg fra bål.
Smags og Duftnoter fra Mester Him Self! NÆSE: Cedertræ og cigarkasse, karamel, mocha og appelsinskal, med antydninger af honning og blomme-marmelade. SMAG : Fyldig mørk chokolade, røget honning og mocha, efterfulgt af figensirup, mørk sirup og brændt sukker, med skvulp af tørverøg i eftersmagen.
‘Hjertet af hjertet’ af destillatet – Cuttet der har det højeste fenolindhold. Alkohol: 50% • Røg: 71 PPM Whiskyen er aftappet uden kuldefiltrering eller tilsætning af farvestof. Modning: Tre fade af helt ny amerikansk eg & fem Oloroso Hogsheads. BILLY WALKER’S SMAGSNOTER NÆSE: Manukahonning, slidt læder og fyldig chokolade, med antydninger af ristede hasselnødder, tørrede sultanarosiner og brændt appelsinskal. SMAG : Intens tørverøg, lyng honning[...]
Til ære for GlenDronachs arv og historie, har Master Blender Rachel Barrie skabt denne skønne røgede whisky ved hjælp af næsten helt samme principper og metoder, som blev anvendt af destilleriets grundlægger James Allardice for næsten to hundrede år siden.
Lagavulin udsættes for 20 gange så meget tørverøg som en typisk single malt fra Speyside. Lagavulin 16 års er lagret mindst 16 år på egetræsfade, hvilket giver whiskyen den eftertragtede, massive tørverøg, som er typisk for dette område samt en tørhed, som gør whiskyen virkelig interessant.
Smagsnoter: tørverøg, cremet toffee, fersken, citrus, honning, mandler, brændte figner.
Port Askaig er en serie af whiskies fra Elixir Distillers. Brandet er opkaldt efter byen af samme navn, som ligger på Islays østkyst og i hundredvis af år har været kendt som ”porten til Islay”