En rigtig ”sommelier-vin”, som byder på mange anvendelsesmuligheder i gastronomien, både sammen med kolde forretter (marinerede grøntsager, carpaccio, skaldyr) eller varme retter med fisk eller lyst kød. Prøv den også til modne rødskimmeloste.
En viol- og irisduftende, primærfrugtig og saftig Dolcetto, der er i tæt kontakt med druematerialet og som i mundhulen viser sin forbilledligt velafstemte struktur.
Raffineret aroma af lakrids, markblomster og tobak. På paletten balsamisk, klassisk med samme florale referencer som i duften. Meget klassisk vin med tydelig nebbiolo-identitet, med et langt udviklings- og gemmepotentiale.
Tonica al Pompelmo Baladin skiller sig ud ved første øjekast med sine lyserøde nuancer. Balancen mellem citrusaromaen af pink grapefrugt og de bitre noter af kinin gør dette tonicvand særligt velsmagende og forfriskende.
Langhe Nebbiolo: Lys rød farve. Duften er frisk og frugtig med noter af vilde bær. På ganen er tanninerne fløjlsbløde, harmoniske og afbalancerede
i 2004 opdagede man at Freisa druen var den nærmeste slægtning til Piemonte's mest berømte drue, Nebbiolo. Den kan også på mange områder minde om den, men er alligevel helt sin egen og et Must try, hvis man elsker vin fra Piemonte.
Lys granatrød farve og skøn, karakterfuld Nebbiolo-typicitet i aromaprofilen. I munden er vinen stilfuld og harmonisk, med friskhed i frugten og flot afstemte tanniner og smagen har længde og fascinationskraft.
En rigtig ”sommelier-vin”, som byder på mange anvendelsesmuligheder i gastronomien, både sammen med kolde forretter (marinerede grøntsager, carpaccio, skaldyr) eller varme retter med fisk eller lyst kød. Prøv den også til modne rødskimmeloste.
Aromatisk og intens hvidvin fra Piemonte, med en flot mineralitet samt en præcis syre, som giver vinen en flot balance.
Vinen har en flot, blank, rubinrød farve. Duften er meget åben og kompleks med toner af krusemynte, violer og delikate, røde frugter samt mere krydrede nuancer af engelsk lakrids og peber.
En del af vinene fra parcellerne i Barolo udvælges slutteligt til Viettis Barolo Castiglione, mens resten umiddelbart inden aftapning sammenstikkes i store ståltanke med vinene fra parcellerne i Barbaresco, hvilket dermed bliver til Perbacco.
Mompertone er leveringsdygtig i en klassisk, smuk og dybt rubinrød farve med flotte violette nuancer. Aromaen bugner frugtagtige aromaer af blommer og kirsebær, der fletter fingre med hint af af violer, krydderier og kaffe. Vinen fylder hele munden, er skønt rig på fyldige, bløde tanniner og efterlader dig med en lang og elegant eftersmag.
BEMÆRK MAGNUM Alt smager bedre på magnum :-) 94 Points Vinous
Nervis Gattinara er en vin af stor værdighed og sammensathed, der på smukkeste vis udtrykker Nebbiolos kvaliteter, individueret af de unikke dyrkningshabitater ved Monte Rosa. Det er også værd at bemærke, at de lokale biotyper af Nebbiolo, der her kaldes Spanna, er anderledes end dem fra Langhe. Forskellene til trods så er der et stort slægtsskab mellem vinene fra de to områder, men måske bemærkes en større kølighed i frugten, og en karakter, med, i mangel af et bedre udtryk, større ”mineralitet” og som eksemplificeret i denne stilfulde Gattinara, en note, der genkalder jordbær nedsunket i jern.
Lys granatrød farve og skøn, karakterfuld Nebbiolo-typicitet i aromaprofilen. I munden er vinen stilfuld og harmonisk, med friskhed i frugten og flot afstemte tanniner og smagen har længde og fascinationskraft.
Roberto Voerzio – La Morra, Piemonte. Dolcetto d’Alba Priavino er fremstillet første gang i 1987 og kommer fra en 1,4 ha stor mark i Annunziata i La Morra. Dolcetto betyder den lille søde, måske fordi druerne grundet et lavt til moderat syreindhold smager udtalt sødmefulde, mens en anden forklaring er, at navnet er afledt af[...]
Her får du et strejf af rabarber og jordbær, friskhed og en god portion sødme, samt lette løftede bobler i en skøn mundfuld! Lav i alkohol.
Brachetto er en lille drue med et blåligt skind. Brachetto er altså både navnet på druen men også betegnelsen på denne populære, sødlige og mousserende rødvin fra det nordlige Italien. Toso Toso vinhuset er drevet af de to brødre, Pietro og Gianfranco, og deres fætter Massimo. Det var deres oldefar, Vicenzo, der startede det hele.[...]
Dyb, næsten sort farve. Duften har toner af orange, bær, blomme, blomster, grannåle og tobak. Smagen er tæt med modne tanniner, god syre og vedvarende eftersmag.