Produceret på 100 % Petit Verdot. Fadlagret i 18 mdr. på nye franske fade. Petit Verdot er en gammel klassisk druesort, som tidligere primært blev brugt i Bordeaux-blends. Der hersker tvivl om druens oprindelse, men det tyder på, at sorten faktisk blev plantet i Bordeaux før Cabernet Sauvignon. I Bordeaux har den har dog aldrig egnet sig til at blive brugt til enkeltdruevine, og sjældent bliver der brugt mere end 5-10% i Bordeaux-blends. Druen er lille og med tyk skind, der giver megen farve til vinen. Det grundet det store indhold af anthocyaniner, der er et farvestof.
Denne vin er lavet på 100 % Tempranillo og de over 30 år gamle vinstokke kommer virkelig til udtryk i glasset. Vinen byder på en flot rubinfarve, og en indsmigrende duft af brombær, blommer og skønne krydderurter såsom rosmarin og timian. Smagen er fyldig, med masser af frugt, og de 12 måneder på fad fornægter[...]
Dette er Valpolicellas kraftigste rødvin med utrolig koncentration og kompleksitet. Fremstillingsmåden er grundlæggende den samme som for Recioto, dog med den afgørende forskel, at vinen gæres tør.