De bedste Amarone-vine er ofte dem, der kommer fra Classico-området og dem, hvor man har prioriteret druen Corvina i blandingen. En Amarone vil altid være karakteriseret ved stor intensitet og fylde, dog uden at blive for tung. Den bærer sin styrke og koncentration med en forbløffende elegance. I duften finder man righoldige aromaer af kaffe, kakao og frem for alt hasselnød, når den begynder at have lidt alder. En god Amarone fra en god årgang kan lagre meget længe, ofte 10-20 år.
De klassiske druesorter i området er Corvina, Rondinella og Molinara, som benyttes til både Valpolicella DOC-rødvine, Valpolicella Classico DOC, Valpolicella Classico Superiore DOC (med min. ét års lagring) samt Valpolicella Ripasso DOC, Amarone della Valpolicella DOCG og Recioto della Valpolicella DOCG. De to sidste er bedst, når de kommer fra Classico-området og når man har prioriteret druen Corvina i blandingen.
Serveret i et elegant glas fyldt med is og en skive citron som en smuk finish, er Limoncello Spritz mere end bare en drink - det er en invitation til at omfavne livets lysere øjeblikke og nyde hver sip med glæde og tilfredshed. Så løft dit glas og skål for solskinsdage og uforglemmelige øjeblikke med Limoncello Spritz i hånden. Buon divertimento!
En Spumante i Dolce-stil har altid et højt restsukkerindhold (her 65 g./l.), men ud over sit sødmefulde, eksotiske præg, har Anna også en god lethed og friskhed. Vinen har en livlig mousse og fine, vedvarende bobler
Fidora – Veneto, Italien. Pinot Grigio-druerne til denne vin hentes på ejendommen Civranetta, hvor Fidora har dyrket vin i mere end 100 år. Det var benediktinermunke, som i det 14. årh. omdannede en del af skoven til landbrug. Fidora omdannede dyrkningen på de 80 ha. vinmarker til økologi i 1974 og senere til biodynamik. De[...]
Vinen er lavet på Glera druen ( Før kaldt Prosecco ) og er gæret 2 gange, ligesom Champagne, men 2 gæring er forgået på tank, så stilen er en helt anden, mere venlig, blødere bobler og trykket i flasken også mindre.
Fuldblods-Ripasso fra legendariske Brigaldara. Blød og fyldig med en perfekt afrundet smag af mørke kirsebær, modne blommer, chokolade og et strejf af valnødder.
Recioto har en intens, rubinrød farve med lilla skær. I duften finder man toner af mørke kirsebær, mandler og krydderier. Den har en fin frugt og en stor koncentration og kompleksitet i smagen. Den har en flot balance mellem sødme og syre, og en lang, ren eftersmag, som gør den meget charmerende. Den vil gøre sig som aperitif eller til dessert. Prøv den også til en god Gorgonzola
ØKOLOGISK ENKELTMARKS-SOAVE FRA TOP-PRODUCENTEN
Denne Soave er dyrket og flasket på gården og produceret certificeret økologisk
Blandingen af Merlot og Sangiovese giver her en usædvanligt spændende, frugtrig, let og umiddelbar vin. Den har en lys, blank, rubinrød farve og en åben, ren, aromatisk frugtkarakter, med nuancer af kirsebær, ribs, urteblade og en smule hvidt peber. Smagen er ligeledes frisk i stilen, men vinen viser samtidig en ganske god koncentration og kompleksitet efter lidt iltning. Den har en god balance mellem de liflige og aromatiske frugttoner og den afrundede struktur.
Amarone Classico lager et år på barriques og to år yderligere på store fade, for ikke at give for kraftigt aftryk af fad i vinene. Det er om noget en af de få amaroner der vinder ved lagring i kælderen
Dette er Valpolicellas kraftigste rødvin med utrolig koncentration og kompleksitet. Fremstillingsmåden er grundlæggende den samme som for Recioto, dog med den afgørende forskel, at vinen gæres tør.
Hustes vine er fyldige men ikke overgjorte, komplekse og saftige. Der benyttes både små og store fade i produktionen. Brigaldara's Amaroner kan sagtens drikkes unge, men de udvikler sig også fantastisk over tid.